Hälsopaket Premium

Din kompletta undersökning

Pris: 27 000 kr

I Hälsopaket Premium ingår:

  • MR helkropp
  • Komplett analys av blodprov
  • Koloskopi
  • Bentäthetsmätning / Prostataundersökning
  • Privat läkarbesök

Blodprovtagning och röntgen finns på många orter i landet.

Endoskopiundersökning utförs i Göteborg på vår huvudmottagning.

Läkarbesök kan du välja att göra på vår klinik i Stockholm eller Göteborg.

Beställ via vårt kontaktformulär. Vi kontaktar dig och planerar ditt hälsopaket.

BESTÄLL

Vad kan man upptäcka?

Detta är din kompletta hälsoundersökning som omfattar centrala delar av kroppen. Den täcker de vanligaste orsakerna till ohälsa. Vi genomför röntgenundersökning och endoskopi för att upptäcka sjukliga förändringar i lungor och buk, t.ex. cancer. Ämnesomsättning och benskörhet eller prostata kontrolleras. Omfattande blodprov analyseras.

Vid blodprovet görs följande analyser

Blodfetter

Det finns framför allt två sorters fett i blodet – kolesterol och triglycerider. Triglyceriderna används som energi i kroppen, och kolesterolet behövs för att bygga celler och bilda hormoner. Blir blodfetterna för höga kan det börja lagras fett inne i blodkärlen. Det kan leda till olika hjärt-kärlsjukdomar.

Blodstatus

Blodstatus är ett vanligt förekommande blodtest som rutinmässigt används för att få en övergripande status av olika celler i blodet.

Fasteblodglukos

Blodtest som mäter blodsocker för att ställa diagnosen Diabetes. Förutom diabetes kan förhöjda blodsockervärden också bero på andra sjukdomar som påverkar kroppens energisystem, t.ex. infektioner och bukspottskörtelsjukdom.

Prostata (PSA)

Blodprov för att upptäcka prostatacancer. En förhöjning av PSA-värdet behöver inte betyda att man har prostatacancer, det kan bero på andra orsaker t.ex. prostataförstoring. På samma sätt kan ett normalt värde inte helt och hållet utesluta prostatacancer. Resultatet måste alltid värderas utifrån vilka besvär man har och vad andra undersökningar visar.

Sänka (SR)

Sänka (SR) är ett vanligt test som utförs på blod för att finna tecken på kronisk inflammation eller annan sjukdom.

Vätskestatus

Vätskestatus är ett vanligt förekommande blodtest som ger en bild av vätskebalansen i kroppen. Provet inkluderar Natrium, Kalium och Kreatinin (Na, K, Krea).

Folsyra (folat)

Folsyra (folat), även kallad vitamin B9. Det är viktigt för t.ex tillväxt och bildning av röda blodkroppar.

Järnstatus

Blodtest som visar järnvärdet och järndepån. Vid järnbrist sjunker blodvärdet. Järnbrist beror oftast på att man förlorat mycket blod, till exempel vid kraftiga menstruationer, magsår och andra sjukdomar i tarmen.

Kalcium

Kalcium har flera funktioner i kroppen, bland annat stärker det benvävnaden i skelettet. Skelettet fungerar också som ett förråd av kalcium. Ett lågt kalcium kan bidra till en så kallad urkalkning av skelettet, benvävnaden blir skör och risken för benbrott ökar.

Lever- och gallstatus

Lever- och gallstatus kontrolleras med blodprov och används för att mäta leverns funktion. Enzymerna som mäts har även andra funktioner i kroppen varför ett förhöjt värde inte automatiskt innebär att orsaken finns i just levern.

Sköldkörtel (T4/TSH)

Blodprov som kontrollerar ämnesomsättningen. Sköldkörteln, som sitter på halsens framsida, producerar hormoner som påverkar nästan alla kroppens funktioner och styr ämnesomsättningen.

Urinsyra

Urinsyra mäts med ett blodprov. T.ex. kan en förhöjd mängd urinsyra orsaka gikt.

Vitamin B12

Lågt vitamin B12 gör att det bildas för få röda blodkroppar därmed blodbrist. B12 bildas inte i kroppen.

Analys Visar

Läkarbesök

En specialistläkare kommer grundligt gå igenom din hälsoprofil, tid bokas för röntgen och endoskopi utförs hos oss.

När samtliga provresultat är klara, träffar du din doktor. Du får en helhetsrapport kring ditt hälsotillstånd. Eventuella riskfaktorer diskuteras.

Om det blir aktuellt, lägger ni upp en plan för hur du kan förebygga ohälsa. Vid allvarligare problem ser vi till att du snabbt får kompletterande undersökning om så önskas. Har vi möjlighet, ger vi dig rätt behandling.